digitaliseren archief

Losse klussen bundelen tot een baan via BHAG Deals

“Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op losse taken passen is makkelijker dan op complete vacatures,”weet Jiske Kiers, Programmamanager BHAG. “In Delft merkten we dat mensen aan het werk helpen ook voordelen heeft voor hun gezondheid.

Werkgevers werd gevraagd wat ze nodig hadden. Het antwoord was dat ze vaak wel tijdelijke klussen hebben, maar geen complete vacatures op het niveau waarop wij die kunnen invullen. Daarom zijn we bij de BHAG Deal ‘Werk voor Talent’ taken van verschillende organisaties gaan bundelen tot volledige banen. Daar nemen we mensen uit de bijstand voor aan. Die komen tijdelijk bij Werkse! in dienst, met als doel uiteindelijk naar een reguliere baan uit te stromen.”

Kiers benadrukt dat het ook de andere kant op werkt: werkgevers kunnen ervaren wat het betekent om iemand met afstand tot de arbeidsmarkt over de vloer te hebben. “Vaak zijn ze huiverig, maar als ze deze mensen op de werkvloer meemaken, gaat er een wereld voor ze open.” Doordat de werknemers in dienst zijn bij Werkse!, loopt een werkgever geen risico als iemand ziek wordt. Kiers: “Zeker kleinere organisaties hebben niet snel een vacature. Met klussen kan je opeens veel meer.”

Lees het complete interview op Samen voor de klant