BHAG inspiratietafel

Inspiratietafel BHAG

De eerste BHAG inspiratietafel vanuit de studio in de upcycle campus van partner Stunt werd door een kleine tweehonderd mensen digitaal gevolgd. Tijdens dit online evenement spraken professionals uit bedrijfsleven en onderwijs met elkaar én met het publiek over inclusiviteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Onder leiding van Cor van der Wel, directeur van Werkse!, gingen met elkaar in gesprek: Philip Nijgh, schooldirecteur van ROC Mondriaan; Judith de Jong – Nieuwpoort, bestuurder van Happy KidsCare; Stephan Brandligt, wethouder voor Duurzaamheid, Werk & Inkomen en Financiën; Marc Boekenstijn, directeur Stichting Stunt. 

Passie
Op de vraag wat cruciale factoren zijn om een plaatsing te laten slagen weet schooldirecteur Nijgh: “Passie en enthousiasme”. Gastheer Boekenstijn voegt daar het ‘open minded zijn’ van de werkgever aan toe. Bestuurder De Jong, die in haar organisatie werkt met opgroeiende jeugd, benadrukt: “Focus op talenten in plaats van op iemands diagnose”.

Zonder werkgevers geen werk
Tijdens het evenement vertellen werkgevers op video waarvoor zij een BHAG Deal tekenden. De Deal ‘Werk voor Talent’ bijvoorbeeld werd door meerdere werkgevers afgesloten. Bij deze Deal gaat het om inhuren van mensen voor een bepaalde hoeveelheid werk met een kop en een staart. Avalex keek daarvoor buiten de vakjes van bestaande banen: “welke klussen staan er bij ons open?”. De gemeente Delft koppelt via de gemaakte Deal ‘monnikenwerk’ aan corona. Wethouder Brandligt: “Nu mensen meer thuis zijn, wordt het Stadsarchief veel vaker digitaal geraadpleegd. Daarom zetten we nu extra mensen in om nog meer van het vroegere papier(monniken)werk te digitaliseren. Dit en veel meer kun je hier terugkijken.

De volgende BHAG inspiratietafel is op een nader te bepalen datum in april.