Nieuwe groep kandidaten vanuit het Zorghub* project starten bij Pieter van Foreest

Op maandag 21 maart was de startdag voor de 2e groep Zorghub kandidaten. Tien kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt, veelal langere tijd in een uitkering, begonnen met een scholingsprogramma van vier weken inclusief vier dagen stage op verschillende locaties in Delft: De Bieslandhof, Die Buytenweye, Stefanna, op een ontmoetingscentrum en ook bij Hulp bij het Huishouden. Vanaf 19 april worden de kandidaten bij  de zorginstelling gedetacheerd voor zeven maanden, om te kijken of het werk bij ze past en of ze in aanmerking komen voor een reguliere functie in de zorg. De kandidaten worden begeleid op de werkplekken door een werkbegeleider en door de jobcoach Gertie Janssen vanuit Werkse!. Tijdens de startdag op 21 maart hebben de kandidaten kennis gemaakt met Pieter van Foreest.

We hopen dat via dit traject mensen langdurig aan het werk mogen zijn in de zorgsector. Vanuit de eerdere lichting die startte bij Pieter van Foreest horen we over en weer enthousiaste verhalen. Medewerkers blij, collega’s blij, bewoners blij.

*  Zorghub is een initiatief van Delft Support, Delft voor Elkaar, DSW, Firma van Buiten, GGZ Delfland, Ipse de Bruggen, Perspektief, Pieter van Foreest, Stichting Stunt en Werkse!. Meer weten? Kijk op www.zorghub.nl.