Groenwerk

Intensieve begeleiding en praktische hulp!

Wat doe je als iemand dolgraag wil werken maar zelf niet aan de slag komt? Begeleiden uiteraard. Maar soms is er meer nodig. Zoals bij Ronald.

Ronald zit ‘al veel te lang’ zonder werk, zegt hij zelf. Tijdens sollicitatiegesprekken klapt hij dicht. Terwijl hij toch echt goed gekwalificeerd is en vele jaren werkervaring op zijn cv heeft staan. Naast verkrampen tijdens het solliciteren is er nog iets in zijn dagelijks leven dat zwaar op hem drukt. Een geschil met de woningbouwvereniging. Over de tuin die iets buiten de kluiten groeide. Buren klagen erover en Ronald weet zich er geen raad mee. Om deze patstelling te doorbreken springt Werkse! bij. De ervaren groenmedewerkers van Werkse! gaan aan de slag met zaag en snoeischaar en het resultaat mag er zijn: een mooi bijgewerkte tuin. En een blije Ronald! “Nu krijg ik weer ruimte om me op een nieuwe baan te richten”.

Bovenstaande is de essentie van de BHAG-aanpak. Mensen intensieve begeleiding geven en daarbij kijken naar het geheel. Wat houdt iemand nu precies tegen bij het bouwen aan een betere toekomst? Dat kan een geschil zijn in de leefomgeving zoals bij Ronald. Vaak ook gaat het om schulden, taalachterstand, ziekte of psychische problemen, een verslaving of combinaties hiervan.

Lees het artikel uit het AD/Delft.